Při požáru hospodářského stavení v Praze 9 se zranili tři hasiči

Praha -  Přibližně hodinu a půl dnes zasahovalo pět profesionálních a tři dobrovolné hasičské jednotky při požáru stodoly v Českobrodské ulici v Praze 9 - Běchovicích. Práci hasičů zkomplikovala odstávka vody. Ve stodole byly navíc propanbutanové lahve, které se ale hasičům podařilo odklidit. Tři z nich se při zásahu lehce zranili. Oheň se už podařilo uhasit.

Hasiči k požáru vyjížděli krátce před 10:00. Na místě zasahovaly požární jednotky ze čtyř okolních stanic. Dva dobrovolní hasiči se nadýchali kouře a jeden z nich musel být převezen do nemocnice. Další pražský hasič si při zásahu popálil ruku.

Majitel neměl požár čím uhasit

Předběžný odhad škody je podle vyšetřovatele 200 tisíc korun. Požár podle něj vznikl nedbalostí majitele areálu, jehož součástí je i vznícená stodola. Majitel připravoval v udírně na dvoře maso, které se vznítilo a zapálilo uskladněný stavební materiál, od kterého vzplála i střecha.

V oblasti právě probíhá odstávka, majitel tak nemohl požár uhasit. Ve stodole byly jen staré stroje a nářadí. Plameny zapálily i dřevěné boudy v areálu, dál se oheň nerozšířil. Případem se bude zabývat policie.