Kometa v Brně zůstane, vedení klubu se s městem dohodlo na nové smlouvě

Brno - Spory kolem hokejové Komety Brno budou mít dohru u policie. Kvůli dohadům kolem nové smlouvy o využívání městské haly Rondo totiž někdo vyhrožoval senátorovi Jiřímu Zlatuškovi smrtí. Vedení Komety se přelo s městem hlavně kvůli provozování bufetu s občerstvením při mistrovských zápasech.

Senátor Zlatuška je předsedou představenstva městské společnosti Starez-sport, která vlastní halu Rondo. Minulý pátek dostal na svůj mobilní telefon textovou zprávu, ve které mu někdo vyhrožoval, že „skončí mrtvý ve škarpě u dálnice“. Zlatuška podal trestní oznámení na neznámého pachatele.

Vedení Komety hrozilo, že nebude hrát své zápasy v Brně a že klub prodá do jiného města. Vadilo mu, že nemůže ovlivnit prodej nápojů v plastových lahvích, které často končily na ledě, a prodej více než desetistupňového piva, jež je při sportovních akcích ze zákona zakázán. Kvůli tomu musel klub platit pokuty.

Obě strany se nakonec dohodly a podepsaly smlouvu, která Kometě dává záruky kontroly nad prodejem občerstvení při jejích zápasech.