Jihlavský magistrát odmítá převzít nedodělanou cyklostezku

Jihlava - Jihlavský magistrát není spokojen s realizací cyklostezky, za kterou zaplatil 17 milionů korun. Od dodavatelské firmy ji nechce převzít a od 1. září začal počítat penále za nedodání stavby. Tím ale trpí cyklisté, kterým pomalu končí sezóna.

Na cyklostezce je mnoho nedostatků. Například bezbariérový sjezd je jen na jedné straně přechodu, chybí značení a na asfaltu stezky jsou nerovnosti. „Další problém se stal letos v létě, kdy při dokončování nové lávky tato lávka praskla,“ stěžuje si mluvčí jihlavského magistrátu Radek Tulis.

Cyklostezka je tedy nefunkční i po roce stavebních prací. Firma ale tvrdí, že svou práci odvedla a případné nedostatky odstraní. „My se držíme projektu, pokud byly zjištěny vady, tak je odstraníme,“ tvrdí Iveta Štočková, mluvčí Stavby silnic a železnic.

Firma teď musí zaplatit sto tisíc korun za každý den, kdy hotovou cyklostezku nepředá. Už zítra se na obhlídku cyklostezky chystají radní. Je ale jisté, že Stavby silnic a železnic vrátí magistrátu více než milion korun za nedodržení smlouvy.