Karlovarští politici nechtějí být zapomenuti, zaplatili si pamětní desku

Karlovy Vary – Jména zastupitelů Karlovarského kraje, kterým letos v říjnu skončí funkční období, zůstanou vytesána na desce v sídle Krajského úřadu. Čtyři roky jsou tam k vidění také jména předchozího zastupitelstva, které chtělo z pamětních desek učinit tradici. V roce 2004 dalo zastupitelstvo na svůj pomník 150 tisíc korun, letos to má být méně.

Vytvoření pamětní desky se jmény karlovarských krajských zastupitelů odhlasovalo již předchozí zastupitelstvo. Podle mluvčí Karlovarského kraje Jany Pavlíkové má jít o poděkování politikům za jejich práci. „Dostanou ještě malý dárek, umělecké dílko,“ dodala Pavlíková.

Záměr zvěčnit jména zastupitelů kritizuje část jich samotných. „Osobně na této desce nemusím být, a to z toho důvodu, že si myslím, že jsme úplně nesplnili očekávání, které do nás voliči vložili, zejména v oblasti zdravotnictví a školství,“ uvedl nezávislý zastupitel Jan Horník. Nespokojena je i řada dalších opozičních zastupitelů, tvorba desky je ale v pravomoci krajské rady.

Pamětní deska by se měla v budově Krajského úřadu objevit za měsíc. V té době proběhnou volby do zastupitelstva. O křesla v něm bude v Karlovarském kraji usilovat 13 různých stran a sdružení.