Spory o prodej lukrativních domů v centru Karlových Varů

Karlovy Vary - O regulérnost výběrového řízení se pře Karlovarská průmyslová skupina, kterou magistrát města vyřadil z výběrového řízení na prodej lukrativních domů v centru lázní. Teď se chystá požádat ministerstvo vnitra o prošetření kauzy. Podle společnosti bylo výběrové řízení zmanipulované. Magistrát města to ale odmítá.

Zástupce Karlovarské průmyslové skupiny Martin Šretr tvrdí, že podmínky výběrového řízení nesmyslně diskriminovaly firmy, které nejsou z Karlových Varů, nebo mají méně než deset zaměstnanců. „Výsledný rozdíl v kupních cenách ve výši 28 milionů, o které město přijde plus další doprovodné investice, které jsme nabídli my, nám připadá natolik alarmující, že je důležité, aby to všichni věděli,” zlobí se Martin Šretr a chystá se požádat o prošetření výběrového řízení ministerstvo vnitra a zřejmě podá návrh soudu na předběžné opatření, aby prodej zastavil. Město se brání, že společnost Martina Šretra nesplnila podmínky výběrového řízení, které se týkaly ekonomických parametrů.

„Výběrové řízení, které naše společnost zajišťovala, proběhlo transparentním, nediskriminačním způsobem a v souladu s platnou právní úpravou,” říká jednatel společnosti Gordion Pavel Bobek.

Rada města doporučila zastupitelům, aby na základě nabídek prodali domy třem společnostem. „Před více jak rokem bylo téměř jasné, kdo tuto soutěž vyhraje,” tvrdí opoziční zastupitel Karlovy Vary Jaroslav Borka. Vedení města ani zástupci společnosti Gordion s takovým názorem nesouhlasí. O prodeji domů budou rozhodovat karlovarští zastupitelé na jednání 23. března.