Skejtpark v Chebu ovládli vandalové , správce ho raději zavřel

Cheb - Na začátku to vypadalo jako dobrý nápad, zřídit v Chebu pro vyznavače free-stylových sportů skejtpark. Před několika lety ho radnice vybavila z peněz na prevenci kriminality. Po určité době se však do těchto míst začaly stahovat různé nepřizpůsobivé živly, docházelo k demolování zařízení skejtparku, mezi lidmi se mluví také o napadání dětí a dospělých i o poškozování aut na blízkém parkovišti. Policie našla několikrát v areálu injekční stříkačky. Proto správce skatepark zavřel; radnice ho i přes tyto zkušenosti rozebere a postaví na jiném místě.

Vedení radnice odmítá názor lidí z okolí, že ničení a výtržnosti mají na svědomí samotní skateři anebo cyklotrialisté. „Nazval bych je jakousi skupinou nepřizpůsobivých občanů. Je to parta spíše dospělých občanů, kteří tam měli zřejmě distribuci drog,“ domnívá se vedoucí odboru školství Městského úřadu Cheb Zbyněkj Syrovátka. „O problémech skejtparku víme, o napadení nezletilého taky víme, jen nám nikdo nic oficiálně neoznámil,“ říká mluvčí okresního ředitelství PČR v Chebu Martina Hrušková.

Problémy se skejtparkem narůstaly, a tak dosavadní správce areál uzamknul. „Začaly se nám sem stahovat různé partičky místo skejťáků. Nepřizpůsobiví občané ohrožovali správce a dokonce mu vyhrožovali noži,“ líčí situaci v okolí skejtparku ředitel chebského Domu dětí a mládeže Vladislav Šverdík.     

Situace kolem skejtparku se projednávala několikrát na radnici. Závěr - pro jeho zřízení se před lety vybralo nevhodné místo. Je vedle tribuny fotbalového stadionu, která nabízí dostatek míst, kam není vidět. Výtržníci vytloukli okna, kudy se na tribunu pohodlně dostávají. „Scházeli se tady feťáci, dělali zde nepořádek, rozbíjeli stadion. Rodiče malých dětí se zlobili, ztráceli jsme tím i příznivce fotbalu a prostě to nešlo se skejparkem dohromady,“ vysvětluje manažer FK Union Cheb David Kuna.