Zloději dřeva ze Slavkovského lesa na Karlovarsku byli dopadeni

Karlovarsko - Sokolovští policisté dopadli po měsících pátrání dva muže, na které měli spadeno za krádež dřeva v chráněné krajinné oblasti. Zloději odvezli dřevo skoro za půl milionu korun a poničili chráněné místo. Jak říkají odborníci, byla to jedna z nejrozsáhlejších krádeží stromů na Karlovarsku v posledních letech.

Desítky lety staré břízy, buky a duby - takové stromy káceli zloději v době vegetačního klidu bez povolení na různých místech Slavkovského lesa. Postupovali tak, aby vzbudili co nejmenší podezření. Mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová informovala, že se pachatelé měli společně podílet na kácení stromů a odvezení dřeva z lesa, přestože věděli, že tyto pozemky nejsou v jejich vlastnictví.

Během 6 měsíců z lesa zmizely stovky vzrostlých stromů. Vedoucí správy CHKO Slavkovský les Jan Schlossar potvrdil, že takto rozsáhlé nepovolené kácení nepamatuje. Jeden z živnostníků, kterého policie kvůli krádežím vyslýchá, odmítl přiznat, že by šlo o úmysl. Řekl, že pracoval pro zemědělce, který údajně měl povolení. Zemědělec nebyl celý den k zastižení.