V Brně si vyzkoušeli vánoční atmosféru už začátkem října

Brno - Teprve před pár týdny skončilo léto a do zimy nám podle meteorologů zbývá ještě několik týdnů podzimního počasí. Jenže před brněnskou radnicí už na chvíli visela vánoční výzdoba a Radnická ulice byla dokonce dějištěm unikátního klimatického jevu. Na začátku října napadlo na dlažbu několik centimetrů sněhu.

Ve čtvrtek 2. října postávalo pod věží staré radnice v Brně stádo proutěných sobů s červenými mašlemi a před zmatenými pohledy kolemjdoucích dělníci věšeli vánoční ozdoby. Na nekonečnou smyčku koled znějících od začátku listopadu v hypermarketech si už všichni téměř zvykli, ovšem zelené girlandy s červenými pentlemi na začátku října byly už celkem silnou kávou.

Vrchol přišel po sedmé hodině večer, kdy celou ulici zakryla vrstva čerstvého sněhu. Přímo před radnicí se totiž začala natáčet vánoční reklama pro slovenskou televizi. Zástupce produkční společnosti Juraj Janiš informoval, že se točilo celou noc. Ve čtvrtek bylo ale pořádně teplo, a tak to hlavní hrdinka i komparzisté v zimním oblečení při natáčení rozhodně neměli jednoduché. Pro ostatní to ale byla báječná podívaná.