Rybáři mají na Střeleckém ostrově Fish festival

Praha - Rybářům a dalším milovníkům ryb o víkendu patří Střelecký ostrov, kde dnes začal první pražský Fish festival. Akce doprovází třetí ročník mezinárodního muškařského závodu Orvis Cup 2008. Bohatý program nabízí prezentaci kulinářských specialit, hudební vystoupení i soutěže o zajímavé ceny.

„Chtěli jsme Pražanům přichystat slavnost, která by navázala na tradici atraktivního muškařského závodu Orvis Cup, byla oslavou ryb, rybářů i s rybami spojené gastronomie,“ řekl Petr Benáčan, obchodní ředitel společnosti Taiko, která Fish festival pořádá.

Muškařského závodu se zúčastní 150 špičkových muškařů z Česka, Slovenska, Německa, Chorvatska, Bosny a Hercegoviny, Irska, Polska nebo Rumunska. První dvě kola startují dnes v 09:00 a ve 12:00. Závěrečné třetí kolo začne v neděli v 09:30.

Festival potrvá oba víkendové dny. Milovníkům dobrého jídla představí rybí lahůdky kuchař Ivan Vodochodský. Ochutnat budou moci japonské suši i tradiční české ryby. O náladu se budou starat hudební skupiny Laura a její tygři, Fiakr a Václav Marek Trio.

Zájemci si budou moci vyzkoušet rybářské techniky v muškařské škole. Připraveny jsou také přednášky, prezentace rybářské výbavy a testování prutů. Nedělní program vyvrcholí vyhlášením vítězů závodu Orvis Cup 2008 a předáváním cen ve 14:30.