V pražské Stromovce se znovu propadla půda

Praha - V pražském parku Stromovka se dnes opět propadla země - a to v místech, kde se razí tunel pro silniční okruh. Nikdo nebyl zraněn, okolí místa zabezpečují pracovníci společnosti Metrostav. Nehoda se stala kolem desáté hodiny. Na místě se vytvořil kráter o rozměrech asi dvacet krát dvacet metrů. K podobnému propadu došlo ve Stromovce v květnu letošního roku. Primátor Pavel Bém dnes na místě řekl novinářům, že podá trestní oznámení na neznámého pachatele

„Půda se propadla v místě, kde severní tunel rozšiřujeme o takzvaný bezpečnostní záliv,“ řekl mluvčí Metrostavu Karel Polák. Místo hlídá městská policie. Květnovou nehodu ve Stromovce podle odborníků způsobil déšť, příčiny dnešního propadu se zatím zkoumají.

"Podruhé se to stát nesmí. Považuji to za něco neuvěřitelného a žádám
nejpřísnější potrestání,„ zdůraznil primátor Bém. “Jsem naprosto pobouřen při představě, že by tu běhalo malé dítě nebo se procházela  maminka s kočárkem."

Výstavba severozápadní části vnitřního automobilového obchvatu mezi Špejcharem a křižovatkou Pelc-Tyrolka začala loni. Silnice povede tunely pod Letnou a pod Stromovkou. Náklady na stavební práce dosáhnou 21,2 miliardy korun, technologie budou stát dalších 4,5 miliardy korun. Silnice by měly být dokončeny v roce 2011.