Podle vedení královéhradecké radnice je situace v Okružní ulici kritická

Hradec Králové - V královéhradecké Okružní ulici žije skupina nepřizpůsobivých obyvatel, jedná se převážně o mladé Romy. Toulají se městem po skupinkách a jsou vyzbrojení - mají nože a další zbraně. Slušní obyvatelé sepisují petice, město ale neví, co s nimi.

Jenom deset minut chůze od královéhradeckého magistrátu je Okružní ulice, do které není radno po setmění chodit. Život pro slušné obyvatele se tady stává nesnesitelný. Bezpečno není ani v nejbližším okolí, jak potvrdil ředitel Městské policie Hradec Králové Miroslav Hloušek. „Ta drobná kriminalita přerůstá v kriminalitu závažnou. Potulují se tam skupinky třináctiletých až patnáctiletých dětí, které jsou vyzbrojeny bodnými zbraněmi a policie dokonce prověřovala podezření, že by se mezi nimi mohla pohybovat i zbraň střelná,“ popsal mluvčí Magistrátu města Hradec Králové Václav Svoboda.

Obyvatelé Okružní ulice situaci nechtěli před kamerou komentovat. Sepsali petici, která požaduje urychlené řešení současného stavu. Podepsalo se pod ni 150 lidí. Radnice jim prozatím alespoň slíbila instalaci bezpečnostních kamer. Václav Svoboda k tomu dodal, že budou sledovat prostor pod nadjezdem nad Pospíšilovou třídou a zároveň vnitroblok domů. Pokud se situace v Okružní ulici nezklidní, radnice je připravená domy s problémovými lidmi prodat.