Sportovní halu v Hradci Králové devastují hlodavci

Hradec Králové - Nová sportovní hala v Hradci Králové-Třebši dokončená v květnu má další problém. Kromě poškozené podlahy, která se zkroutila kvůli vlhkosti, se v budově přemnožili hlodavci. Městská správa nemovitostí se domnívá, že za to můžou hlavně stavební nedostatky. Firma Metrostav, která měla projekt na starosti, to odmítá.

Po chodbách nové sportovní haly se místo sportovců prohánějí zaměstnanci deratizační firmy. Kladou jedovaté nástrahy na hlodavce - hlavně myši, kterým se v budově zalíbilo. Mluvčí královéhradeckého magistrátu Václav Svoboda doplnil, že hlodavci devastují výplně zdí. Správce budovy nechal deratizační firmou vypracovat odborný posudek. Ten za problémem vidí zejména stavební nedostatky. Myši podle něj do haly lezou dírami v opláštění a pod ním.

Ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové Zdeňka Rychterová popsala, že po celém obvodu budovy by mezi zemí a opláštěním měly být mřížky, které tam však chybí. Mluvčí Metrostavu František Polák se vyjádřil, že stahování myší do tepla je v těchto měsících normální. S tím souhlasí i Václav Svoboda, ovšem dodává, že zdejší situace přerostla přes únosnou mez. Hlavním problémem sportovní haly, kvůli kterému ji obyvatelé města nemůžou využívat, však zůstává podlaha.