Starostovi Panenských Břežan někdo vyhrožuje

Praha-venkov - Na zdi v obci Panenské Břežany v okrese Praha-venkov se objevil nenávistný rasistický nápis namířený na starostu obce. Podle něj se zřejmě někomu nelíbí určité věci, které v obci zavedl. Starosta se už obrátil na policii.

Starosta do plynu - nový nápis, který od soboty hyzdí jednu ze zdí v centru Panenských Břežan. Libor Holík si ale podle svých slov za tu dobu, co je v čele obce, na nejrůznější výhrůžky zvyknul. Nápis na zdi ho však šokoval. Nápis považuje za rasistický a rozhodl se podat na policii trestní oznámení na neznámého pachatele.

Tisková mluvčí Police ČR Praha-venkov Štěpánka Zatloukalová naznačila, že k poškození a nápisu mohlo dojít z politických důvodů. Tak si útok vysvětluje i sám starosta. Je mu totiž jasné, že řada věcí, které prosadil, není mezi některými obyvateli populární. Například na konci minulého roku radikálně zakročil proti lidem, kteří byli léta načerno připojení k obecní kanalizaci a vypouštěli do ní splašky.

Za všemi svými kroky si ale starosta stojí. Včetně nedávného výroku, kdy označil obyvatele trvale nepřihlášené v obci za parazity. „Jsou to lidi, kteří žijí z peněz ostatních,“ vysvětlil. Ten, kdo nápis na zeď napsal, může jít za poškození cizí věci až na 3 roky do vězení.