V případu finančních machinací v domě pro seniory v Loučkách padla další obvinění

Loučky - Bývalou ředitelku domu pro seniory v Loučkách na Sokolovsku a její dva spolupracovníky policie obvinila z podvodu. Z firmy totiž převedli více než 2 miliony korun na soukromý účet. Bývalé vedení vinu odmítá. Podepsané příkazy k úhradě z 9. května dokazují, že dva členové správní rady Oázy klidu nechali převést na soukromý účet bývalé ředitelky dohromady 2 miliony a 200 tisíc korun.

Podle policie ale dispoziční právo k účtu získali podvodem. Mluvčí Policie ČR Sokolov Andrea Kávová upřesnila, že měli nejprve nezákonně odvolat člena správní rady, do této funkce ustanovit nového člena a společně se poté podílet na nezákonných převodech peněz. „Byly to finanční prostředky ze Všeobecné zdravotní pojišťovny, které nám dochází za zdravotní výkony, důchody našich klientů a další platby,“ uvedla ředitelka Oázy klidu Ilona Hanzlíčková.

Bývalou ředitelku, která je už obžalovaná ze zpronevěry, se štábu České televize celý den nepodařilo zastihnout. Další dva obvinění jakoukoli vinu popírají. Právnička bývalé ředitelky vysvětluje, že peníze její klientce firma dlužila. Bývalá členka správní rady Oázy klidu, obviněná Jana Klimešová, se odvolává na soud, který rozhodne, zda šlo o oprávněné či neoprávněné nakládání s majetkem a finančními prostředky. Další obviněný, Jiří Bartoš, říká, že svým rozhodnutím dokonce zabránil krachu celého zařízení.

Sokolovští kriminalisté rozplétali složitý případ půl roku. Andrea Kávová dodala, že policisté účty zablokovali a v současné době se podařilo zajistit nejméně 200 tisíc korun. Pokud soud potvrdí, že se všichni tři obvinění dopustili podvodu, hrozí jim až osmileté vězení.