V Jáchymově vznikne moderní relaxační centrum

Jáchymov (Karlovarsko) - S výstavbou relaxačního centra začala lázeňská společnost v Jáchymově na Karlovarsku. Cílem projektu je přilákat a udržet turisty v regionu. Tomu by mělo napomoci především rozšíření služeb, které chybí obyvatelům města i lyžařům z okolních středisek.

Kromě lázní ve městě a možností lyžovat v okolí totiž turisty do Jáchymova nic netáhne. „Všichni do této oblasti jezdí za sněhem, a pokud vyjde špatné počasí, tak tady nebylo co nabídnout,“ vysvětluje starosta Jáchymova Bronislav Grulich.

„Musíme Jáchymov posunout někam dál, směrem k wellnesovým hostům, kteří hledají lyžování a doplněk k němu,“ myslí si Eduard Bláha, generální ředitel Léčebných lázní Jáchymov. Vzorem by měla být alpská centra.

Lázeňská společnost začala s další etapou rekonstrukce nejstaršího lázeňského domu Agricola poté, co na projekt získala peníze i z Evropské unie. Nová přístavba má být hlavním relaxačním centrem ve městě. Přilákat další turisty chce i radnice, a proto připravuje projekt na výstavbu nové sjezdovky a sedačkové lanovky na jižním svahu Klínovce.

Sněhová koule, na kterou se nabalí další aktivity

Lázně i město mluví o projektu jako o základu sněhové koule, na kterou se postupně nabalí další podnikatelské aktivity s cílem udržet turisty v regionu. „Lidé už nepotřebují jen lyžovat do čtyř hodin odpoledne, ale potřebují si aktivně odpočinout,“ říká provozovatel lanovky Petr Šolc. Moderní relaxační komplex má být hotový už příští rok na podzim, nová sjezdovka s lanovkou pak o tři roky později.