V Praze začaly vánoční trhy

Praha - Mezi nejznámější pražské vánoční trhy patří nepochybně ty na Staroměstském a Václavském náměstí. Krámky s vánoční atmosférou se ale objeví během tohoto a příštího týdne na celé řadě míst. Stánky nabízejí občerstvení v podobě svařeného vína, horké medoviny, pečeného cukroví nebo vánočního punče. Zbytek krámků prodává hračky, svíčky, knihy, vlněné čepice, šály, dárkové zboží, keramiku, bižuterii, výrobky uměleckých řemesel a vánoční ozdoby. Trhy budou otevřeny denně, vesměs od devíti do dvaceti hodin.

Vánoční trhy se pořádají i v širším centru kolem Prahy 1, která má od včerejška vánoční trh také na náměstí Republiky. Na náměstí Míru před kostelem svaté Ludmily začal tradiční vánoční trh už 20. listopadu.

Vánoční jarmark bude také na pěší zóně před Arkádami Pankrác na Praze 4, v Praze 5 se stánky postaví na pěší zóně Anděl. Podle Václava Pešíra z produkční agentury, která trh na Andělu zajišťuje, tu bude od 3. prosince každý den od 15:30 hudební program. Také na Vítězném náměstí bude postaveno dvanáct stánků.

Městská část Praha 7 v minulých letech vánoční trhy vzhledem k nedostatku vhodných prostor nepořádala. Letos ale budou mezi 3. a 23. prosincem stát na Strossmayerově náměstí tři stánky. Praha 8 uspořádá 19. prosince v ulici U Meteoru 6 v Libni vánoční jarmark chráněných dílen. Jejich klienti tu nabídnou keramiku, svíčky, textilní výrobky, malby, košíky a další originální zboží.