V Pardubicích mají nové a největší obchodně zábavní centrum

Pardubice - Na Masarykově náměstí v Pardubicích postavil nové obchodně zábavní centrum izraelský investor. Slibované multikino nebo společenský sál ale kvůli stavebním průtahům zatím zůstávají uzavřené. Projekt obchodního centra od počátku kritizují někteří zastupitelé i architekti. Odpočítávání vteřin do jeho otevření sledovaly davy lidí. Velká nákupní galerie zažila první zatěžkávací zkoušku.

Náměstek primátora Pardubic Alexandr Krejčíř (ODS) je s centrem spokojený. Naopak podle kritiků zástavby Masarykova náměstí se nákupní palác do centra nehodí a způsobí problémy v dopravě. Architekt Milan Košař se nechal slyšet, že nové centrum zastíní ostatní prodejce v centru města. Obchodně zábavní centrum zatím není kompletní. Slibované multikino se otevře až v půli prosince, stejně tak se dodělává i lávka pro pěší nad Palackého třídou.

V novém pardubickém paláci má být podle dohody s městem i kongresový společenský sál. S jeho otevřením se počítá až v příštím roce. Manažer nového obchodního centra Radek Toman informoval, že stavební práce nebudou zasahovat do již otevřených částí centra. Izraelský investor má v druhé a třetí etapě u paláce postavit i hotel a bytové domy. Vedoucí pardubického stavebního úřadu Jiří Vopršal k tomu dodal, že ohledně residenční části bude muset dojít k úpravě závazné části územního plánu.