Fanoušci sci-fi si v Kopřivnici zdobí perníčky motivy z Hvězdných válek

Kopřivnice - Do Kopřivnice přijeli vyznavači sci-fi a fantasy. Město hostí šestý ročník jednoho z největších setkání fanoušků v republice - KoprCon. Letos je zaměřený především na příznivce Hvězdných válek. A protože je právě první adventní víkend, ozdobily postavy z legendární filmové série i speciální vánoční perníky.

Do kostýmů se oblékli členové tzv. 501. legie. I když by se mohlo zdát, že si jen tak hrají, členové legie se snaží také pomáhat. V kostýmech z Hvězdných válek například navštěvují děti v nemocnicích.

Na KoprCon přijeli studenti, úředníci, počítačoví technici, ale i majitelé firem, jeden zaměstnanec ministerstva a dokonce primář psychiatrické léčebny. Příznivci Starwars, Startreku nebo třeba Harry Pottera se na tomto setkání scházejí už šestým rokem. Letos jich je více než dvě stě, kromě domácích také z Polska a Slovenska.

Tentokrát jim organizátoři připravili specialitu. „Když je ten první advetní víkend, tak zdobíme perníčky motivy z Hvězdných válek, večer je pověsíme na stromeček a uděláme si takovou předvánoční šou,“ říká pořadatel KoprConu David Macháček.

Akce potrvá do neděle. Příště se fanoušci scifi a fantasy potkají na S-Conu na konci března 2009 v Praze.