Učitelka byla obviněna kvůli nešťastné smrti chlapce

Česká Lípa - Policie na Českolipsku obvinila učitelku základní školy v Kravařích kvůli tragické smrti čtrnáctiletého chlapce. Na toho se loni 11. května zřítila na školním hřišti basketbalová konstrukce. Učitelka tehdy zastupovala ředitelku školy. Za ublížení na zdraví jí hrozí až pět roků vězení.

Policejní spis tvrdí, že „jako pověřená ředitelka školy řádně nezajistila kovovou konstrukci basketbalového stojanu, volně uloženého na školním hřišti.“ Policisté při prvním prošetřování události konstatovali, že k žádnému trestnému činu nedošlo a chlapcovu smrt nikdo jiný nezavinil. Jeho rodina však podala stížnost, na jejímž základě vydal státní zástupce pokyn k novému prošetření události. Obvinění učitelky ale matku tragicky zesnulého školáka překvapilo. „Podle mne za to vůbec nemohla. Ve vedení školy byla krátce a nemohla zajistit vše,“ prohlásila matka.

Čtrnáctiletý chlapec zemřel v sobotu 12. května v liberecké krajské nemocnici. Těžká a asi čtyři metry vysoká ocelová konstrukce ho o den dříve udeřila do čela. Těžkým zraněním hlavy hoch později podlehl. Na konstrukci si hrál se svým kamarádem.