Situace v Karlovarské krajské nemocnici je kritická

Karlovy Vary - Hnutí Doktoři, které má nově zastoupení v krajské radě, znovu upozorňuje na kritickou situaci v karlovarské nemocnici. Zařízení se podle nich potýká s nedostatkem lékařů a sester. Dokonce prý hrozí uzavření některých oddělení. Kraj chystá sérii opatření, jejichž smysl je jediný - přilákat do nemocnice nové zaměstnance.

O milionových dluzích, budovách ve špatném stavu a narušených vztazích lidí v nemocnici hovořila členka hnutí a radní Karlovarského kraje Berenika Podzemská. Obává se zhoršení kvality péče. Nemocnice už v minulosti musela uzavřít neurologické lůžkové oddělení v Chebu, část karlovarské interny, chirurgie a zrušit některá lůžka na oddělení ARO. Teď mají problémy plicní a gynekologicko-porodnické oddělení, jak potvrdil zdravotní ředitel nemocnice Jiří Štefan.

Kraj proto hledá řešení. Chce hlavně přilákat nový personál. Berenika Podzemská informovala, že probíhají krajská stipendia, náborové příspěvky, dále chce zajistit flexibilní pracovní dobu pro matky s dětmi a zřídit jesle. Zdravotní zařízení navíc od příštího roku povede nový generální manažer Jiří Fojtík, nynější předseda představenstva. Podle svých slov slibuje výrazné zlepšení.