Štědrovečerní nadílku dostanou i zvířata v pražské zoo

Praha - Jako už tradičně připravila pražská zoo na Štědrý den pro své obyvatele slavnostní oběd. Přispět mohou i návštěvníci. Pokud přinesou zvířatům nadílku v podobě něčeho dobrého, mají pochoutky odevzdat do košů u hlavního vchodu. Tam budou na návštěvníky čekat také drobné vánoční dárky. Všechny děti mají 24. prosince vstup do zoo zdarma.

Zoologická zahrada je během prázdnin otevřena od 9:00 do 16:00, na Štědrý den a na Silvestra zavírá o dvě hodiny dříve.

Letošní speciální štědrovečení komentovaná krmení začnou v 10:00 u hrabáčů a skončí v 13:30 u medojedů. „Program zaujme nejenom návštěvníky, ale radost z něho budou mít i naše zvířata, která mají také ráda překvapení a vánoční dárky. Zjistíte, co na Štědrý den snídá hrabáč z daleké Afriky, uvidíte, jak si dávají vánočního kapra pelikáni nebo kočka rybářská,“ přiblížil slavnostní program mluvčí zoo Vít Kahle.

Návštěvníci zahrady, mezi nimiž zřejmě budou na Štědrý den převažovat tatínkové s dětmi, uvidí také, jakou techniku rozbalování dárků používají tygřata a slonice. Vánoční nadílka nebude chybět ani v pavilonu goril, dárky dostanou gorily po poledni. Budou mít i svůj ozdobený vánoční stromeček.

Zvířata si budou moci lidé o vánočních prázdninách přijít do trojského areálu prohlédnout i po zavírací době. Od 25. do 30. prosince pořádá zoo večerní dvouhodinové prohlídky. Procházky pro objednané návštěvníky začínají vždy v 17:00, 17:30 a 18:00. Rezervace zoo přijímá na telefonu 296112230 nebo e-mailu pr@zoopraha.cz.

Pro malé milovníky přírody a badatele na příští rok pražská zoo připravila jednodenní kurzy. Potrvají po celý školní rok, první mohou žáci navštívit už 29. a 30. prosince. Tato zooškola bude věnována ptactvu, program 29. prosince je určen mladším školákům, o den později čeká zoo starší žáky. Přihlášky do zooškoly získají zájemci na adrese hauznerova@zoopraha.cz.