V Potůčkách se lyžuje každý den

Potůčky (Karlovarsko) - Ideální sněhové podmínky i počasí způsobily doslova invazi lyžařů do známých krušnohorských areálů na Klínovci, na Neklidu a na Božím Daru. Karlovarský region však nabízí i další alternativy, hlavně pro ty, kdo dávají přednost klidnějšímu prostředí.

Potůčky na samotné hranici s Německem zná většina lidí ze vzdálenějšího okolí hlavně díky obří vietnamské tržnici. Nyní, navzdory tomu, že leží spíš ve střední poloze, aspiruje na zapsání mezi horská střediska. Na kopci, kde byl ještě před rokem les, vznikla přes 55O metrů dlouhá sjezdovka s umělým zasněžováním. Největší výhoda je maximálně tříminutové čekání na vlek. Lyžaři z blízkých Karlových Varů jsou spokojení: „Je tu pěkné ježdění, upravená sjezdovka, nádhera. Je to tady levnější, perfektní zázemí. Stačí koupit kupon na hodinu, která se měří od okamžiku, kdy kupon vložíte do turniketu.“ Provozovatel Ski areálu Potůčky Marek Plachý doplnil: „Lyžujeme každý den od 9 do 16 hodin, večerní lyžování máme ve středu, v pátek a v sobotu od 18 do 21 hodin.“

Především na rodinné lyžování se orientují provozovatelé Ski areálu v Bublavě v sokolovské, nižší části Krušných Hor. Má největší zásoby umělého sněhu široko daleko a provozuje zdarma sjezdové hřiště pro děti. Novinka pro tento víkend: téměř patnáct metrů dlouhý tunel pro lyžaře. Vlekaři říkají, že se inspirovali při návštěvě italských horských středisek.  „Trvalo nám to dva dny a dvě noci. Kopali jsme všichni, je to taková bílá horničina. Poučili jsme se v Sokolovské uhelní,“ dodal s úsměvem Bohumil Havel ze Ski Centra Bublava.

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)

Lidé z Chebska zase mohou za poměrně vzdálené Krušné hory alternativně využít Ski areál na vrchu Háj poblíž Aše. Provoz je zde včetně večerního lyžování celotýdenní.