Příznivci ping-pongu zajásají: v Praze vznikla nová herna

Praha - Milovníci stolního tenisu se mohou těšit na novou pražskou hernu, která dnes byla otevřena v Centru zábavy v pražském Karlíně. Lidé si v ní mohou zahrát stolní tenis jen tak pro radost nebo se účastnit sobotních turnajů. Hodina hry vyjde na 65 korun, herna bude otevřena každý všední den od dvou odpoledne do desíti do večera.

Herna se sedmi stoly a jedním robotem na stolní tenis vznikla z iniciativy rekreačních hráčů. „Prvopočátek byl o prázdninách, kdy jsem byl na kempu stolního tenisu v Sadské. Po návratu jsme hráli v Michli, kde jsem zjistil, že mi to nejde, protože je tam špatné osvětlení. To nás inspirovalo k tomu, abychom si udělali vlastní hernu,“ řekl Miloslav Fuček, který se s partou nadšenců věnuje rekreačně stolnímu tenisu už 20 let.

Herny stolního tenisu s více stoly, které jsou denně otevřeny pro veřejnost, podle Fučeka v Praze chybí. „Velké herny jsou třeba otevřeny jen dva dny v týdnu navečer,“ řekl. Komerční herny zaměřené jen na stolní tenis prý v minulosti krachovaly. „Byl jsem v tomto směru varován, ale my to nechceme dělat na komerční bázi. Nám nejde o zisk, protože jsme občanské sdružení. Chceme jen, aby se nám v horizontu tří let vrátilo to, co jsme do toho dali,“ vysvětlil Fuček.

Centrum zábavy je neziskový projekt, který je založen na cenové dostupnosti sportu pro děti, mládež, dospělé i seniory. Souběžně s hernou stolního tenisu, bude v provozu i malá posilovna, stolní fotbal, šipky a mini kulečník. Součástí centra zábavy je i internetová kavárna se dvěma počítači. Více informací naleznete zde.