V Novém Městě nad Metují se radují z odchodu ředitele krčínské základní školy

Nové Město nad Metují - Neoblíbený ředitel Základní školy v Novém Městě nad Metují - Krčíně František Netušil končí ve funkci. Nebyl to ale jeho nápad. Dlouhodobé protesty rodičů a žáků školy ho nepřesvědčily. Netušila nakonec zbavilo postu ředitele město tím, že spojilo základní školu s mateřskou a vypsalo nové výběrové řízení. Vyhrála ho Netušilova podřízená.

Ředitel František Netušil, jehož odvolání v petici požadovala většina rodičů i učitelé, má před sebou poslední dny ve vedení školy. Na místo ředitelky už se připravuje učitelka Jana Vitverová, která zvítězila ve výběrovém řízení. Ta sdělila, že v první řadě bude usilovat o nastolení vhodné atmosféry pro motivaci učitelů i žáků.

Rodiče o změnu ve vedení školy neúspěšně usilovali několik měsíců. Argumentovali tím, že František Netušil je arogantní a neumí se slušně chovat k dětem ani podřízeným. On sám to ovšem odmítá. Říká, že proběhlé inspekce prokázaly, že nedošlo k žádnému závažnému pochybení.

Do výběrového řízení na ředitele sloučené školy a školky se František Netušil nepřihlásil. Podle svých slov však chce na škole zůstat jako učitel. Místostarosta Nového Města nad Metují Petr Hable informoval, že nárok na to má. „My budeme proti tomu, nemáme k němu důvěru,“ dodala Marie Petruželková z rady rodičů žáků ZŠ.

Jana Vitverová se funkce ředitelky ujme od počátku února.