Sokolovský hokej hledá domácí prostředí pro příští sezonu

Sokolov - Hokejový klub ze Sokolova čeká v nadcházejícím roce náročné období, které může výrazně ohrozit samotnou existenci týmu. Tamní stadion se totiž nachází v zoufalém stavu a město se rozhodlo s jeho rekonstrukcí již dále neotálet. Týmy všech věkových kategorií od mládežnických mužstev až po mužský "A" tým tak nejspíše čeká hledání dočasného azylu v blízkých stadionech v Karlových Varech, Mariánských Lázních či Chebu.

Složité stěhování do jiných měst však bude klub stát nemalé peníze, a proto nikdo neví, kam se bude ubírat historie klubu, v jehož řadách zářili hráči jako Tomáš Vokoun či Lukáš Mensator. S umístěním mládežnických týmů Sokolova by podle vedení klubu nemělo být problémem. Tvoří totiž často sportovní třídy, které v rámci vyučování trénují hlavně v dopoledních hodinách, kdy je v okolních stadionech volno. Problém však vyvstává s druholigovým týmem mužů a s juniory, pro jejichž odpolední tréninky se na ledové ploše v Chebu a Mariánských Lázních bude místo hledat jen velmi těžko.

V patnáct kilometrů vzdálených Karlových Varech bude volný dosavadní stadion extraligové Energie. Ta se v nejbližší době plánuje stěhovat do nové hokejové arény. Magistrát zvažuje demolici nepotřebného stadionu, avšak odložením svého záměru o rok se snaží vyjít sokolovskému klubu vstříc. Ten ovšem v takovém případě čeká placení za provoz. „Rozpočet klubu na příští sezonu je vzhledem k tomu, že budeme dojíždět, zhruba 7,8 milionu korun. My v tuto chvíli máme finance pouze na polovinu sezony,“ uvedl manažer celku Baník Sokolov Vilhelm Petr.

Sokolovská radnice se rozhodla finančně pomoci svému sportovnímu celku a hodlá převést část rezerv právě do správy klubu. Jedná se však o částku v řádu statisíců. Hokejisté musí stadion opustit nejpozději do 15. února. S rekonstrukcí by stavaři mohli být hotovi nejdříve do 31. ledna 2010.