Bruntál bude mít nové wellnes centrum

Bruntál - Tak trochu "mezinárodní konflikt" musel řešit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže v Bruntále v souvislosti s rekonstrukcí tamního plaveckého bazénu. Městský úřad v Bruntále vyhlásil kvůli tomu veřejnou soutěž, kterou vyhrála místní firma. Výsledek soutěže však zpochybnili stavebníci ze Slovenska a podali odvolání. Úřad ale při prověřování soutěže dospěl k závěru, že město nepochybilo a výstavba wellnes centra tak konečně může začít. Stavební práce tak začnou letos na jaře.

Plavecký bazén v Bruntále je typickou socialistickou stavbou ze sedmdesátých let minulého století. Protože statik nedoporučil jeho další provoz, rozhodlo město o rekonstrukci. Začátek přestavby ale zbrzdilo šetření Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. „Celý výběrový proces proběhl správně a v souladu se zákony, což potvrdil i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže,“ konstatoval tiskový mluvčí Městského úřadu Bruntál Jiří Ondráček. „Správní řízení zahajovat nebudeme, vyhodnotili jsme situaci tak, že nedošlo k porušení zákona,“ potvrzuje předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Martin Pecina.  

Místo starého bazénu vznikne v Bruntále moderní wellnes centrum s vířivkami a tobogánem. Jeho výstavba přijde na sto čtyřicet milionů korun. Šedesát milionů získalo město z evropských fondů. „V tuto chvíli jednáme s investorem o přípravě staveniště. Zahájení vlastní rekonstrukce je předběžně naplánováno na 1. března. Naplnění tohoto termínu je ještě podmíněno definitivním stanoviskem zastupitelstva,“ říká ředitel společnosti Czasch Josef Strapáč. „Přestavba bazénu bude určitě pro město přínosná, jak pro turisty, tak pro místní lidi,“ je přesvědčena jedna z obyvatelek Bruntálu.

Pokud vše půjde podle plánů, mohli by obyvatelé Bruntálu začít nové wellnes centrum využívat v první polovině roku 2010. Aby mohla rekonstrukce bazénu začít, musí ještě vedení města schválit osmdesátimilionový úvěr. Mimořádné zasedání zastupitelstva k tomuto tématu se uskuteční 26. února.