Stovky rekreačních objektů zkontrolovali policisté na Přerovsku

Přerovsko - Vloni bylo vykradeno přes 200 zahradních domků a rekreačních chat. Letos zloději vnikli už do 30 objektů. Policie objasnila zatím 12 z nich. Na pomoc při preventivní kontrole rekreačních objektů na Přerovsku si policisté vzali 20 studentů z holešovské policejní akademie, kteří tak zároveň splnili praktickou část výuky. V zabezpečení chatek a zahradních domků žádné vážné nedostatky nenašli.

Každý chatař by měl mít domek pečlivě uzamčen a nenechávat v jeho blízkosti nářadí, kterým by se zloděj mohl dostat dovnitř. Ondřej Navrátil z obvodního oddělení Policie ČR Přerov 2 zdůraznil, že pro zabezpečení těchto objektů by se mělo udělat maximum. Policisté v průběhu dne prověřili 13 předem vytipovaných lokalit v celém bývalém okrese Přerov.

Vrchní komisař PČR Přerov Vojtěch Franciška informoval, že v případě, kdy je objekt po kontrole uznán jako dostatečně zabezpečený, nechají policisté na místě letáček potvrzující provedenou kontrolu Policie ČR. Spíše než touha po lupu žene lupiče do chatových oblastí střecha nad hlavou. Často jen v chatkách přespí a zkonzumují zásoby jídla.

„Ve spolupráci s městskou policií a občany se nám podařilo zadržet pachatele, který má na svědomí vloupání do osmi rekreačních objektů na území Přerova. Přespával tam a kradl věci, které v objektu našel,“ nechal se slyšet Bohumír Číhal z obvodního oddělení Policie ČR Přerov 2.