O víkendu čekají Písečtí na autobusy v mrazu

Písek - Mráz i vítr musejí snášet cestující na jediném autobusovém nádraží v Písku, které denně odbaví kolem 1500 cestujících. Jeho provozovatel tu na víkend nádražní halu zamyká. Není tedy možné ani získat informace o odjezdech a příjezdech autobusů. Jednání dopravní společnosti vadí nejen cestujícím, ale i vedení města. Vedení ČSAD se hájí tím, že jen brání svůj majetek před bezdomovci a vandaly.

Josef Hnyk z písecké pobočky ČSAD potvrdil, že vandalové a bezdomovci způsobují demontáže zařízení a majetku ČSAD. Podle dopravní společnosti nejsou peníze na zaměstnance, který by na pořádek v budově dohlížel. Obrátila se proto na město, to ale soukromou aktivitu dopravce platit nemůže.

Josef Hnyk dodal, že město doporučilo řešit tento problém nějakou soukromou bezpečnostní službou. Místostarosta Písku Vojtěch Bubník k tomu dodal, že mezi funkcemi města rozhodně není zajišťovat provoz autobusového nádraží.

Problémy s bezdomovci jsou i na autobusovém nádraží v Táboře. Tady si ale vůbec nedovedou představit, že by kvůli nim halu s čekárnou a informacemi uzamkli. František Oliva ze společnosti Comett Plus sdělil, že řešení poskytl kamerový monitorovací systém.