Bývalý zaměstnanec ukradl v zoo 400 kilogramů masa pro tygry

Ostrava - Čtyřiadvacetiletý muž, který v ostravské zoo původně pracoval jako řezník a několik měsíců připravoval krmení pro šelmy, ukradl minulé úterý přes 400 kilogramů hovězího masa. Mladík tvrdí, že v zoo kradl, aby se pomstil za výpověď, kterou dostal jen několik dní předtím. V minulosti už byl za krádež odsouzen k půlročnímu vězení s podmínkou na 2,5 roku. Rozsudek nabyl právní moci teprve před pár dny. Za krádež mu tak nyní hrozí další trest až na dva roky.

Muž údajně z ostravské zahrady odnesl kromě masa i pracovní oděv a hliníkovou přepravku. Zoologické zahradě tím způsobil škodu více než 20 tisíc korun. „Nechal si vyrobit duplikát klíčů k objektu a díky tomuto faktu pak byla cesta ke kořisti volná,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

400 kilogramů hovězího sežerou tygři a lvi v zoo za týden

Muž se do zoo údajně dostal dvakrát, a to přes nákladovou vrátnici. Pomocí shodného klíče vstoupil do sklepa a kuchyně, kde se krmivo připravuje. „Z lednice vyjmul hovězí maso, které na místě činu opracoval a později nepozorovaně vynesl znovu přes nákladovou vrátnici,“ doplnila mluvčí.

Část masa muž prodal asi za dva tisíce korun jedenácti náhodně osloveným kupcům. Další část podle jeho slov někdo odcizil. Na mladíka policii upozornil jednatřicetiletý muž, kterému prý jeho známý nabízel ke koupi 150 kilogramů masa. „Výhodnou koupi muž odmítl a poté, co na zpravodajském webu nalezl informaci o krádeži masa ze zoo, okamžitě kontaktoval policisty,“ dodala Holčáková.