Začíná tradiční Matějská, letošní novinkou je zámek Psycho

Praha - Dnes začíná na pražském Výstavišti tradiční Matějská pouť. Návštěvníci mají letos možnost si vyzkoušet přes 130 atrakcí z různých evropských zemí, novinkou 46. ročníku je strašidelný třípatrový zámek s názvem Psycho. Součástí pouti je i Den pro zdravotně postižené děti, určený mimo jiné i pro děti z azylových domů či dětských domovů a jejich doprovod. Pouť potrvá až do 13. dubna a otevřeno je každý den kromě pondělí.

Návštěvnost, která je závislá na rozmarech počasí, očekávají pro tento rok pořadatelé okolo jednoho milionu lidí. Loňský požár levého křídla secesní budovy Průmyslového paláce provoz pouti prý nijak neomezí. Ceny jak vstupu, tak jednotlivých atrakcí budou podle provozovatele poutě Václava Kočky přizpůsobeny českým podmínkám.

Návštěvníci se mohou těšit na padesátimetrový řetízkový kolotoč, kde se odvážlivci budou točit hlavou dolů, nebo na hydraulický megakolotoč dosahující extrémních rychlostí. O něco méně děsivěji vypadá třeba obří vodní dráha WasserBahn.

V areálu Výstaviště Praha se Matějská pouť koná od roku 1963, její tradice však sahá až do 16. století. Přežila všechny režimy a slavnou se stala snad proto, že byla první jarní poutí v Praze.