Život v Liberci se pomalu vrací do normálu

Liberec - Den po skončení lyžařského šampionátu se život ve městě pomalu vrací do starých kolejí. Lidé začali znovu platit za městskou hromadnou dopravu, která byla v době mistrovství zdarma. Z ulic mizí i dočasné dopravní značení. Sportovci se sice rozjeli domů, přesto je v areálech pořád živo. Dnes tam nastoupily uklízecí čety, které mají práci pravděpodobně na celý týden.

„Za organizátory mohu říci, že se všechny konstrukce během krátké doby odvezou a zůstanou areály se základním vybavením,“ řekla ČT prezidentka organizačního výboru MS Liberec 2009 Kateřina Neumannová. Přípravy sportovních akcí a následný úklid čekají liberecké sportovní areály i do budoucna. Za dva roky se zde uskuteční zimní olympiáda mládeže.

Mistrovství připomíná v centru Liberce ještě asi šedesát stánků. Dělníci je budou rozebírat následující dva dny. Z letiště pod Ještědem zmizí i speciální rošty, na kterých vzniklo záchytné parkoviště. Z ulic mizí i dočasné dopravní značení. „Včera bylo uvolněno centrum, dnes bude otevřena komunikace na Jablonec,“ doplnil mluvčí TSML a.s. Michal Buzek.

Své věci si balí i Česká televize, která na šampionátu poprvé nasadila nový přenosový vůz. „Vysílalo se do všech zemí, v kterých je zájem o zimní sporty," uvedl vedoucí přenosového vozu ČT František Jakl.