Budoucnost lázeňského areálu v Dubí je zatím nejasná

Dubí - Městu Dubí hrozí, že přijde o své jediné lázně.Teplická lázeňská společnost už ztratila o léčebnu v Dubí zájem a prodala ji soukromé společnosti. Ta teď může areál využít, jak bude chtít. Radní si přitom ještě nedávno Dubí představovali jako město, které vymění prostituci právě za lázeňství. Město ale zřejmě doplatilo na odliv tradičních arabských hostů, kteří kvůli silné koruně začali jezdit jinám.

Starosta Dubí Petr Pípal (ODS) zdůrazňuje, že město nemohlo rozhodnutí teplických lázní ovlivnit. „Jestliže se dramaticky změnily podmínky na trhu, tak my na to musíme reagovat,“ vysvětluje generální ředitel Lázní Teplice Karel Weigel. Podle něj přišla společnost během pěti let zhruba o 60 procent arabské klientely, a to i kvůli přísným vízovým pravidlům - mnohem přísnějším, než mají třeba Slovensko, Polsko nebo Maďarsko.  

Lázně v Dubí navíc ani nemají vlastní lečivý pramen - možná ještě letos proto zmizí ze seznamu Ministerstva zdravotnictví. „Provozovat tak velké zařízení bez smouvy s pojišťovnou je z ekonomického hlediska iluzorní,“ dodává Weigel.

Budoucnost Tereziných lázní v Dubí je tak v rukou nových majitelů. Ti slibují, že své plány s lázněmi zveřejní příští měsíc. „Vzhledem k tomu, že nová společnost, která areál vlastní, se jmenuje Lázně Dubí a.s., tak jsem velký optimista,“ uzavírá starosta Dubí.