Chomutov chce přitvrdit v boji proti narkomanům

Chomutov - Radnice v Chomutově, která je známá svým tvrdým postupem vůči dlužníkům, má teď v plánu přitvrdit i proti narkomanům. Často přímo v centru města obtěžují lidi, problémy s nimi mají i obyvatelé některých sídlišť. Město už společně s policií naplánovalo velké kontrolní akce, které spustí ještě tento týden. Kontrolovat chtějí dům po domu, bar po baru, pozornosti neuniknou ani parky, jak informoval Vít Šulc, zástupce ředitele chomutovské městské policie.

Kontroly zaměřené na narkomany jsou jakousi tečkou za akcí Záchranný kruh, kterou Chomutov spustil již vloni na podzim. Strážníci se nejprve zaměřili na prostitutky, poté na dlužníky, a teď došlo na narkomany. Primátorka Chomutova Ivana Řápková (ODS) sdělila, že některé byty, kde by se drogy mohly vyrábět, jsou již předem vytipované.

Radikální přístup je podle města nezbytný. Statistiky městské policie totiž mluví o tom, že vloni trojnásobně vzrostl počet přestupků právě v případě alkoholu a toxikomanie. „Nacházíme stříkačky na místech, kde ohrožují zdraví a život našich spoluobyvatel,“ nechal se slyšet Vít Šulc. Narkomani jsou navíc čím dál víc agresivní. Naposledy minulý týden napadli a zranili strážníka.

Podobnou cestou, jakou se rozhodl jít Chomutov, šla před několika lety i radnice v Ústí nad Labem. Tady kontroly po několika měsících skutečně zabraly a narkomani raději odešli na okraj města.