Do Česka přijel nejstarší cirkus v Evropě

Plzeň - Dnes poprvé přijel do České republiky německý cirkus Busch Roland. Jedná se o vůbec nejstarší cirkus v Evropě. S netradiční show nazvanou The Color of Life, která měla včera večer premiéru, zůstanou umělci v Plzni do poloviny dubna, pak se přesunou do Prahy.

Busch Roland má 125letou tradici. Nejen, že je nestarší, ale také jeden z nejlepších a největších v Evropě. Každý rok nabízí divákům nový program. V rámci desetiměsíčního turné navštíví letos na čtyři desítky měst.

Na své si přijdou všichni milovníci cirkusového umění. Nechybí klauni, drezura zvířat, provazochodci, ale i moderní čísla jako kolo smrti nebo exhibice v motocyklistické kouli. Cirkusové vystoupení doprovází živý orchestr. Šapitó pojme 1400 diváků, má průměr 36 metrů, jeho střechu nesou čtyři osmnáctimetrové stožáry.

Busch Roland je cirkus mezinárodní, diváci se můžou těšit na artisty z Německa, Anglie a dokonce i Kyrgizstánu. Žonglér Antonín Navrátil působí v mezinárodním týmu dva roky a pochvaluje si, že je cirkus na špičkové úrovni.