Milevskému hokeji hrozí zánik

Milevsko - V Milevsku skončil druholigový hokej. Klub nezaplatil nájemné městské firmě, která spravuje zimní stadion. Společnost teď kvůli platební neschopnosti může skončit v konkurzu. Vedení klubu dluží téměř jeden milion korun i přesto, že od města dostalo dotace.

Ještě minulý týden se hrál v milevské hale hokej. Městská společnost, která zimní stadion spravuje, ale musela nechat led rozpustit a objekt uzavřela. Důvod je jediný. Hokejový klub nezaplatil nájemné. „Hokejový klub nedodržoval splátkové povinnosti,“ vysvětluje starosta Milevska Zdeněk Herout. „Jde o částku okolo jednoho milionu korun,“ informuje jednatel městské společnosti SPOS Milevsko Petr Zelenka.

Městská společnost teď dluží za elektřinu i teplo statisíce korun. Může tak skončit v konkurzu. „V krajním případě může dojít až k zániku společnosti,“ přiznává Petr Zelenka. Město při tom schválilo roční dvoumilionovou dotaci na fungování oddílů mládeže. Peníze ale hokejový klub použil jinak. Podle vedení města zřejmě na platy dospělých hráčů. „To není dobré ani pro lidi ani pro hokej,“ myslí si jeden z obyvatel Milevska. „Ta částka je rozdělená na čtvrtletní platy, ale já se tady nebudu bavit o konkrétních číslech,“ říká lakonicky manažer HC ZVVZ Milevsko Jaroslav Hadáček.

První mužstvo se dostalo do play-off druhé ligy. Zápasy teď musí sehrát jinde. Dočasné útočiště poskytl klubu zimní stadion v Táboře. Tady se ale dluhu neobávají. „Platí všechny tréninky před tím, než vlezou na led,“ říká ředitel Tělovýchovných zařízení Tábor Michal Véle.

Vedení Milevska požaduje, aby hokejový klub předložil splátkový kalendář a peníze za nájemné zimního stadionu uhradil. V opačném případě se město obrátí na soud. „My to chceme řešit a vyřešit ve prospěch hokeje i města,“ ujišťuje manažer Hadáček.

Puk je teď na straně hokejového klubu. Pokud vedení dlužnou částku městu zaplatí, tak se hokej do Milevska příští sezonu opět vrátí.