Skimaskyáda zakončila sezonu na Horních Mísečkách

Horní Mísečky - S maskou na tváři se lyžovalo na krkonošských Horních Mísečkách. Pravidelné loučení se sezonou provázely nejrůznější hrátky, jako je třeba přejezd přes vodu, někteří se letos poprvé koupali ve volné přírodě. Ve Špindlerově Mlýně však provoz lanovek Velikonocemi zdaleka nekončí. Leckde stále zůstává dostatek sněhu, a tak spousta nadšenců ještě sjezdovky vyzkoušela, i když si kvůli tomu museli přivstat. Ráno totiž bývají sjezdovky dobře upravené, odpoledne už to není ono.

Někteří dali v nadmořské výšce přes tisíc metrů přednost opalování, jiní si ještě užívali snowboardů a lyží. „Mnozí si ráno přivstali a lyžovali od 8 hodin, kdy jsou sjezdovky nádherně upravené, v 11 hodin už je sníh těžký,“ prohlásil Zdeněk Spilka, provozovatel areálu Horní Mísečky.

Skimaskyáda je tradičním rozloučením se zimou. Stále tu ovšem zůstává přes metr a půl sněhu, a tak většina masek ještě sjezdovky vyzkoušela. A účastníci si pochvalovali: „Nádhera.“ Už posedmé byl vyvrcholením akce přejezd přes bazén. Zatímco někteří lyžaři neměli se zdoláním neobvyklé překážky problém, jiní se letos poprvé venku vykoupali.

I když už lyžařská sezona končí, v Horních Mísečkách budou jezdit vleky až do 3. května.