V Ostravě přibývá vyloupených aut

Ostrava - V Ostravě probíhá policejní razie proti vykradačům aut. Důvodem je stoprocentní nárůst počtu vyloupených vozidel. Od začátku roku stihli zloději v ostravských ulicích vykrást 2 300 aut. Policisté už zatkli a obvinili třiadvacet lidí.

Vykradené auto. Tento problém musí řešit v Ostravě nejméně osm lidí denně. Je to dvakrát více případů než loni. Říkají to policisté, kteří podle svých slov začali situaci řešit. Už dva měsíce je proto v ulicích údajně více kriminalistů než běžně. Zatím posledním, v pořadí 23. zatčeným, je mladý recidivista. Policisté kvůli němu dokonce nechali zastavit trolejbus.

„Na poslední chvíli z toho trolejbusu vystoupil a začal utíkat pryč. Z toho důvodu muselo policejní vozidlo nadjet tomuto pachateli a zadržet ho,” popisuje Radim Šaněk, který je vedoucí týmu „AUTA“, jak pachatele zatkli.

Zloději, kteří vykrádají v Ostravě auta, mají podle policistů průměrně 25 let. Většinou jsou závislí na heroinu, a proto kradou. Nejčastěji kradou ve skupině.

Velitel kriminální policie v Ostravě Tomáš Landsfeld říká, že by si lidé měli dávat pozor a nenechávat žádné věci v autě: „Protože to potencionální pachatele láká,” dodává Tomáš Landsfeld. Zatím poslední zatčený čeká v policejní cele, jestli ho soudce pošle do vazby.