Pardubická Planeta Group čelí podezření z klamavé kampaně

Pardubice - Energetici ve východních Čechách mají podezření na klamavou kampaň. Vycházejí z telefonátů svých zákazníků, kteří popisují praktiky soukromé firmy Planeta Group z Pardubic. Ta údajně pod záminkou slev na dodávky elektřiny láká klienty na své předváděcí a prodejní akce. Podle vedení firmy jde o nedorozumění, nikoliv o klamání zákazníků.

Mluvčí společnosti ČEZ pro východní Čechy Jiří Kosina informoval, že zástupci firmy Planeta Group se během telefonátů se zákazníky vydávali za operátory spolupracující s ČEZem. Jednatel společnosti Planeta Group Miroslav Flídr odmítá, že by firma zákazníky podváděla. Klientům údajně nabízí jen poradenské služby.

Z volání svých zákazníků ale energetici vyvozují, že soukromé firmě zdaleka nešlo jen o poradenství. Jiří Kosina upřesnil, že firma nabízela za účast na předváděcích a prodejních akcích elektrospotřebičů slevové kupony. Zástupce firmy Planeta Group informace označil za nepravdivé a dodal, že společnost se cítí hrubě poškozená.

Reportáž Michala Klokočníka (zdroj: ČT24)

Energetici očekávají, že se jim ozvou i další oslovení klienti. Na nejrůznější zvýhodněné nabídky soukromých firem reagují hlavně starší lidé, jak poznamenala Eva Brychová z Občanské poradny Pardubice. Případné právní kroky budou energetici zvažovat po vyhodnocení stížností od zákazníků. Proběhne i jednání s firmou Planeta Group.