Policie kontrolovala v Beskydech motorkáře a řidiče čtyřkolek

Frýdek-Místek - Desítky policistů dnes na Frýdecko-Místecku kontrolovaly motorkáře a řidiče čtyřkolek a zjišťovaly přestupky. Policisté se zaměřili na ty, kteří jezdí mimo cesty a devastují přírodu Beskyd a zřejmě jen kvůli nepříznivému počasí pokutovali pouze 26 provinilců. Nejčastěji kvůli tomu, že řídili opilí, jeden měl zakázáno řídit a jeden neměl oprávnění k řízení čtyřkolky. Další se při kontrole prokázal padělaným povolením. Pomocí podobných akcí chce policie zabránit ničení přírody.

Vůbec poprvé nasadili policisté do takové akce vrtulník, který ze vzduchu monitoroval pohyb motorek a čtyřkolek v těžko přístupných oblastech u Lysé hory, Smrku nebo Travného. Pokud pilot zahlédne, že se vozidlo řítí mimo cestu, okamžitě dá vědět policejním hlídkám a ty provinilce zastaví a pokutují.

Mužům v uniformách pomáhali také lesníci a ochránci přírody, kteří vědí, kudy motorkáři jezdí. Právě ochránci přírody si na motorkáře, kteří jezdí v tzv. volných terénech, nejčastěji stěžují. Vadí jim především, že hluk motorů plaší zvěř a ptactvo.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Viníkům hrozí pokuta až do výše 100 000 korun a policisté jim mohou stroj i zabavit.

Policista kontroluje motorkáři při dopravněbezpečnostní akci
Zdroj: ČT24