Nový úsek silnice mezi Vsetínem a Meziříčím situaci příliš neřeší

Vsetín – Mezi Vsetínem a Jablunkou byl zprovozněn první úsek nové silnice I/57, která má spojit Vsetín s Valašským Meziříčím. Dopravní situaci mezi městy, kde denně projíždí tisíce aut, zejména kamionů, ale příliš nezlepšil. Po dvou a půl kilometrech totiž musí řidiči sjet z moderní široké silnice na úzkou a nebezpečnou cestu. Mnoha řidičům se to nelíbí, velmi krátký úsek u Vsetína podle nich ničemu nepomůže, zejména když se další části silnice kvůli nedostatku peněz nestavějí.

Zcela hotová by podle silničářů měla být nová silnice I/57 za dvanáct let. Do té doby budou muset řidiči vzít zavděk úzké staré silnici, která se při každé komplikaci ucpe, nebo jezdit po souběžné trati vlakem.

„Máme územní rozhodnutí na další čtyři a půl kilometru až po Bystřičku. Teď se intenzivně pracuje na projektové dokumentaci pro stavební povolení. Myslím, že než se provedou výkupy a vydá stavební povolení, pomine nevhodná ekonomická situace v naší republice a budeme pokračovat dál,“ shrnul současnou situaci vsetínský místostarosta Jaromír Kudlík. 

Reportáž Daniela Šamánka (zdroj: ČT24)

Podle silničářů by se mohl další úsek začít stavět příští rok. „Naše předpoklady jsou odvislé od finanční možnosti státu. V dnešní době neumím říct, jak na tom budeme s financemi v dalších letech,“ upozornil ředitel zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic.

Pomine-li krize, mohou řidiči cestující po Valašsku očekávat další úsek nové silnice za čtyři roky.