Valašské Meziříčí má nový heliport

Valašské Meziříčí - Nemocnice ve Valašském Meziříčí má ode dneška novou přistávací plochu pro vrtulníky. Heliport ocenili především zdravotníci, kteří doposud pacienty z vrtulníku překládali do sanitky a na oddělení je převáželi několik set metrů, navíc přes frekventovanou silnici. Nyní přistávací plocha vznikla přímo v areálu nemocnice. Stavba nového heliportu a nedalekého parkoviště trvala přibližně 4 měsíce.

„Nejčastěji zde přistávají vrtulníky záchranné služby z Ostravy, z Olomouce a občas i z Brna,” říká ředitel meziříčské nemocnice Milan Leckéši. Nový heliport navíc umožní přistávání vrtulníků i v noci a splňuje standardy městského heliportu.

Nemocnice zaplatila za stavbu heliportu přibližně půl milionu korun. V jeho blízkosti navíc vybudovala nové parkoviště pro více než 70 aut za 4,5 milionu korun. Heliport bude využívat celý region. „V okolní lyžařské oblasti je čilý cestovní ruch. Zvláště během zimní sezóny tu dochází k úrazům, takže heliport budeme hojně využívat,” pochvaluje si heliport starosta Rožnova Václav Mikušek (KDU-ČSL).