Tesco v Ústí nad Labem prodávalo špatně skladované maso

Ústí nad Labem - Obchodnímu řetězci Tesco hrozí až milionová pokuta. Hypermarket v Ústí nad Labem totiž prodával vepřové maso, které bylo podle Státní veterinární správy špatně skladované. Jestli bylo i zdravotně závadné, odhalí laboratorní testy. Výsledek bude známý příští týden.

Našedlé až zelené vepřové maso prodával ústecký hypermarket Tesco ve v rámci akce za sníženou cenu. Datum spotřeby na etiketě bylo 8. října. Pracovníci hypermarketu tvrdí, že změna barvy a zápach u balení, které jsme koupili, jsou zcela běžné. Podle Státní veterinární správy ale hypermarket pochybil minimálně při skladování masa

Vedoucí řeznictví v Tesco Ústí nad Labem Miloslav Sládek tvrdí: „Není to zelené maso, je to šedé maso, je to vakuové.“ Petr Pilous ze Státní veterinární správy Ústí nad Labem ale říká: „Procesem skladování a přebalování došlo k oxidaci toho masa a vlastně k barevné změně, která už je jakostní závada. Takové maso nelze prodávat.“ „Není to zkažené maso, tomu masu vůbec nic není,“ stojí si za svým Miloslav Sládek.

Veterinární správa odebrala vzorky masa a poslala je do laboratoře. Výsledky testů by měly být známé příští týden. Hypermarket desítky balíčků masa z Polska okamžitě stáhnul z prodeje. Řetězci teď hrozí pokuta až do výše jednoho miliónu korun. „V tomto případě nedošlo k přímému ohrožení spotřebitelů, takže bude určitě podstatně nižší,“ předesílá Petr Pilous z ústecké pobočky Státní veterinární správy.

Oficiální stanovisko obchodního řetězce Tesco se nám nepodařilo získat, jeho mluvčí celý den nezvedala mobilní telefon.