Obyvatelům azylového domu v Husinci vyhrožoval ozbrojený muž

Husinec – Muž, který vyhrožoval romským obyvatelům husineckého azylového domu Rybka, ze své poplašné pistole dokonce několikrát vystřelil. Podle policie nejde o rasově motivovaný čin, ale o neshody mezi sousedy. Útočník si totiž také přišel stěžovat. U vchodu i u branky azylového domu se nyní pohybují policisté, kteří sbírají informace o útoku na rodinu, které starší muž vyhrožoval.

Od víkendu v Husinci vládne napětí. U branky do zahrady se v sobotu ozvaly i výstřely. Ředitelka Azylového domu Rybka v Husinci Eva Dvořáková je podle svých slov zděšená. Starší muž, který tiskl spoušť, dnes o zbraň přišel. Zabavili mu ji policisté, jak potvrdila mluvčí Policie ČR Prachatice Radka Sovová.

Jméno útočníka policisté nezveřejnili, rasově motivovaný útok ale vyloučili. Radka Sovová dodala, že se jedná o přestupek proti občanskému soužití. Podle starosty Husince Roberta Klesnera (KDU-ČSL) jde spíše o majetkový spor. Starší muž si sám přišel na radnici stěžovat, že mu lidé z azylového domu vzali z jeho zahrady věci, oni se naopak brání, že nic neodnesli.

Reportáž Aleše Hazuky (zdroj: ČT24)

Zástupci azylového domu chystají mimořádná opatření. Sociální pracovnice azylového domu Alena Doulová prozradila, že půjde například o mříže podél oken. Policejní hlídky se teď budou u domu objevovat několikrát denně.