Na Chodově se uvažuje o postavení koncertní haly

Praha - Na pražském Chodově se diskutuje o otevření nové koncertní arény. Po zpěvačce Madonně by tam tak mohl vystoupit někdo další. Agentury, které koncerty pořádají, se začátkem roku vyjádřily, že uvažují zhruba o třech podobných akcích. Již v únoru ale při zasedání zastupitelstva se mluvilo o tom, že se bude pořádat pouze koncert americké popové královny.

Za pořádání koncertu nese hlavní odpovědnost konkrétní agentura, nikoliv městská část Prahy 11. Ta pouze vykonává dozor výkonu správy a státní samosprávy. To znamená, že stanovuje podmínky, za kterých je možné dané kulturní akce pořádat. „Zároveň záleží na názoru vlastníků pozemků, kteří je v dané lokalitě Na Jelenách mají,“ podotkl starosta městské části Prahy 11 Dalibor Mlejnský.

Agentura původně uvedla, že by ráda na Chodově tento rok pořádala až tři koncerty. Již v únoru při zasedání zastupitelstva se ale situace změnila. Agentura uvedla, že se bude pořádat pouze koncert Madonny. „Tvrdila, že jiné umělce nasmlouvané nemá. Není to ale vyloučené, vždy záleží na konkrétním programu a situaci,“ vysvětlil Mlejnský.

Rozhovor s Daliborem Mlejnským (zdroj: ČT24)

Dle slov starosty Prahy 11 jsou pozemky ve vlastnictví právnických nebo soukromých osob, proto je jenom na nich, zda se rozhodnou, že chtějí další akci, nebo ne.