Česká pošta otevřela v Liberci pobočku nové generace

Liberec - Česká pošta dnes otevřela v Obchodním centru Nisa v Liberci první mimopražskou pobočku nové generace. Pobočka vybavená moderními technologiemi slibuje zákazníkům lepší a rychlejší odbavení a kompletní služby včetně kontaktního místa Czech POINT a příjmu obchodních balíků, který zahájí do několika týdnů. Nová pobočka je součástí projektu Česká pošta mění tvář.

Vedle barevného řešení a většího počtu přepážek je zřejmě pro zákazníky největší změnou odstranění skleněných přepážek, které je od úřednic oddělovaly. „Budeme tu poskytovat kompletní rozsah veškerých služeb, které dnes Česká pošta nabízí,“ řekla pro ČT ředitelka severočeské pošty Olga Syková. Na bezpečnost pracovnic bude dohlížet kamerový systém a ostraha obchodního centra. Přepážky jsou navíc vybaveny tlačítky tichého poplachu a časovými trezory.

„První pobočka nového typu slouží od května v Praze, ještě do konce letošního roku by měly být stejné pošty otevřeny v Karlových Varech a Ostravě, další přibudou v příštím roce,“ dodala Syková.

Reportáž Milana Brunclíka (zdroj: ČT24)

Pobočku budoucnosti pošta nabízí také Jablonci nad Nisou. Současně žádá radnici o souhlas s uzavřením dvou poboček na okrajích města. Proti tomu se ale bouří občané i městský úřad. Podle Sykové se je nepodařilo přesvědčit, že dvě hodiny denně využívaná pošta je tu prakticky zbytečná. „Jelikož jsou ve velmi dobré dostupnosti pro občany, zvláště pro starší, kteří si tam chodí pro důchody,“ odůvodnila požadavek setrvání poboček mluvčí jabloneckého Městského úřadu Jana Fričová.