V centru Prahy unikal plyn, policie uzavřela Karlův most

Praha - V pražské Křižovnické ulici unikal plyn z potrubí, hasiči proto z okolních domů evakuovali asi 100 lidí. Policisté také museli uzavřít Karlův most. Před 19:00 se podařilo únik plynu zastavit, evakuovaní lidé se tak mohli vrátit. Opravy ale zřejmě potrvají až do rána, Karlův most by mohl být opět zpřístupněn do půlnoci, uvedl starosta Prahy 1 Petr Hejma (ODS).

Při výměně starých vysokonapěťových kabelů prý bylo navrtáno středotlaké plynové potrubí. Únik plynu byl podle starosty masivní a hrozilo vznícení. Starosta zároveň popřel informaci serveru Tn.cz, že havárie souvisí s rekonstrukcí Karlova mostu.

Mluvčí pražských hasičů Vít Pernica potvrdil, že plyn už na místě neuniká. „V současně době je uzavřen. Čeká se, až se prostor odvětrá. Až plynaři řeknou, že je to v pořádku, tak se provoz obnoví,“ uvedl. Opravy potrubí potrvají zřejmě až do rána, což způsobuje komplikace v dopravě. Úsek od Národní třídy po Křižovnické náměstí je uzavřen pro veškerou dopravu. Tramvaje jezdí oklikou přes Malou Stranu.

Záchranáři evakuovali obytné domy, kanceláře, obchody, mezi evakuovanými bylo vzhledem k lokalitě i mnoho turistů. Do Křižovnické je uzavřen přístup z Karlovy ulice od spojky s Liliovou ulicí a od Kampy je uzavřen Karlův most.