V pražské Křižovnické ulici bude po havárii plynu obnovena doprava

Praha - V Křižovnické ulici bude od pondělí od 4:00 ráno obnovena po havárii plynového potrubí tramvajová i automobilová doprava. Úsek od Národní třídy po Křižovnické náměstí byl od pátečního večera uzavřen pro veškerou dopravu, když tramvaje byly v důsledku nehody odkloněny přes Malou Stranu. Únik plynu se podařilo zastavit ještě večer kolem sedmé hodiny.

„Tramvajové linky 17 a 18 pojedou opět po své trase od Národního divadla na náměstí Jana Palacha. Uzavřený úsek bude zprovozněn i pro automobily,“ uvedl tiskový mluvčí Magistrátu hlavního města Prahy Jiří Wolf. Pražští plynaři potrubí opravili za krátkou dobu. Během noci tak bude připravena tramvajová trať i komunikace pro běžný provoz.

Plynové potrubí bylo poškozeno v pátek vpodvečer, když dělníci vyměňovali staré vysokonapěťové kabely. Pracovníci podle starosty městské části Praha 1 Petra Hejmy (ODS) navrtali potrubí a způsobili masivní únik plynu. Hrozilo dokonce i vznícení. Hasiči z okolních domů evakuovali asi 100 lidí, policisté uzavřeli Karlův most.