Firma D+D Park podala trestní oznámení na zastupitele Pardubic

Pardubice - Společnost D+D Park, která v Pardubicích načerno postavila logistické centrum Zelená louka v Semtíně, podala trestní oznámení na zastupitele Miroslava Petráně (Sdružení pro Pardubice). Viní ho z možného spáchání trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby. Vedení firmy Petráňovi vyčítá jeho kritické výroky v médiích, zastupitel jakoukoliv vinu odmítá.

Předsedovi představenstva společnosti D+D Park Pardubice Petrovi Dědkovi se nelíbí, že Petráň v tisku uvedl, že se firma D+D chovala mafiánsky. Vadí mu také, že prohlásil, že stavba není v souladu s územním plánem, a jeho Sdružení pro Pardubice hlasovalo proti tomuto projektu. Petráň ale zopakoval, že stavba logistického centra není v souladu s dopravní částí územního plánu: „Těším se na to, až budu podávat vysvětlení. Možná ještě vyplavou na povrch různé zajímavé věci.“

Miroslav Petráň:

„Nikdo mi jako zastupiteli nemůže vzít právo vyjadřovat se k věcem, které považuji za špatné. D+D Park porušila zákon, a to flagrantně. Vyjádření, že s firmou, která má mafiánské chování, se nejedná, jsem uvedl za Sdružení pro Pardubice, ne za svou osobu.“

Společnost D+D Park začala první halu stavět v září 2008 a bez stavebního povolení ji téměř dokončila. Dlouho ignorovala výzvy stavebního úřadu k zastavení stavby. Město rovněž požaduje, aby byla rozšířena příjezdová komunikace, zrekonstruován mostek a rozšířila se křižovatka na silnici I/36, což investor smluvně potvrdil.

První halu by měla obývat společnost DB Schenker. Firma ale zatím podnikání vzhledem k velkému zpoždění přesunula do jiného regionu a s aktivitami v Pardubicích vyčkává. V lokalitě Semtín má vzniknout pět skladištních hal.

Logistické centrum v Pardubicích
Zdroj: ČT24