Může za zlámané stěrače tajemník budějovického magistrátu?

České Budějovice – Českobudějovický soud bude řešit spor o zlámané stěrače. Majitel místní pizzerie viní z nočního vandalského útoku v Hroznové ulici na své auto tajemníka magistrátu Zdeňka Řeřábka. Primátor, který prohlédl záznamy kamerového systému, zvažuje jeho odvolání. Řeřábek tvrdí, že nic neudělal.

Svědek a provozovatel Pizzerie Ladislav Vrábel říká, že tajemník ukroutil dva stěrače a navíc ohnul zrcátko. Tajemník Řeřábek podle svých vlastních slov ulicí procházel, kontroloval pouze parkovací karty. Případem se zabývají policisté. Kdo polámal stěrače, odmítli říci. Mluvčí Policie ČR České Budějovice Regina Tupá pouze uvedla, že jde o přestupek.

Ulici snímají kamery, záznam může být klíčovým důkazem. Česká televize ho ale k dispozici nedostala. Mluvčí budějovické městské policie Kateřina Schusterová však sdělila, že magistrát záznam dostal. Ten už ho zkoumá a zabývá se stížností majitele pizzerie. Primátor Juraj Thoma (ODS) od tajemníka žádal vysvětlení, které sice dostal, nepovažuje ho však za důvěryhodné.

Reportáž Aleše Hazuky (zdroj: ČT24)

Podle tajemníka jde o útok na jeho osobu a bude se bránit u soudu, rezignovat nechce. Provozovatel pizzerie totiž vede s městem spor o nájemní smlouvu. Juraj Thoma se nechal slyšet, že prokáže-li se tajemníkova vina, odvolá ho. Policisté svůj spis už předali na magistrát. O dalším osudu tajemníka rozhodne primátor v pondělí.