Požár v Tečovicích se zřejmě obešel bez obětí

Tečovice (Zlínsko) - Požár bývalé ubytovny v Tečovicích na Zlínsku, která shořela v noci na sobotu, se zřejmě obešel bez obětí. Policii se podařilo vypátrat všech pět bezdomovců, kteří v budově přespávali a mohli případně v objektu při požáru zůstat, řekla dnes mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. V pondělí ale policisté budou místo požáru znovu ohledávat. Příčina vzniku ohně se nadále vyšetřuje.

Podle informací hasičů požár způsobil škodu asi 200 tisíc korun. Záchranáři s ním bojovali od pátečních zhruba 20:00, oheň se jim podařilo definitivně zlikvidovat po více než 21 hodinách. „Silný vítr podporoval intenzivní hoření a místy šlehaly plameny do patnáctimetrové výše. Požár spotřebovával velké množství vody. Chvíli byli hasiči zcela bez vody, což situaci jen komplikovalo,“ uvedl v sobotu mluvčí zlínských krajských hasičů Ivo Mitáček.

Policisté v době zásahu zajistili svědka události, který v objektu přebýval a podařilo se mu z hořící budovy vyskočit oknem. Od něj se dozvěděli, že v budově by mohli být další lidé. To se ale zatím nepotvrdilo. „Objekt samotný je podle místních obyvatel více než deset let opuštěný a obývali ho bezdomovci nebo sociálně nezařazení jedinci. Původně sloužil jako ubytovna dělníků těžařské firmy,“ uvedl mluvčí hasičů.